АЛУМИНИВА ДОГРАМА

Днешните алуминиеви врати и прозорци са върха на архитектурното остъкляване.
Aлуминият е метал с отлични механични свойства, който усъвършенства много технологични сектори. Макар и много по-лек от другите метали, той се характеризира с много високи нива на механична устойчивост и намира широко приложение в самолетостроенето. Вградената здравина на алуминия позволява на рамката да бъде много по-тясна от алтернативните PVC или дървен материал.

Алуминият също така се отличава с високи нива на издръжливост срещу температурни промени, като поддържа разширяването и свиването до минимум. За сравнение, PVC търпи разширение от 3мм на метър, докато алуминият се разширява до 1мм на метър.

Дограмата в дома е значима част от неговата цялостна визия и функционалност. Алуминият предлага безброй решения за дизайн, както по отношение на модели и размери, така и повърхностна обработка, притежавайки огромна цветова и текстурна палитра. Никой друг материал не може да предложи толкова гъвкавост и въображение без почти никакви ограничения.

Алуминият е третият най-често срещан елемент в земната кора. Той е “зелен материал”, който може да се рециклира завинаги, запазвайки всичките му характеристики без никакво влошаване на качеството. Енергията, необходима за рециклирането й, е само 5% от изразходваната за първоначалното й производство, което я прави един от най-екологичните материали в строителната индустрия.

Всичко това в комбинация с отличните показатели по отношение на сигурност, топлоизолация, звукоизолация и дизайн правят алуминия отличен избор за материал за остъкляване.